LinkedInTwitter

Geoinformatie

De erfgoed- en broedplaatsen kaart van Nederland 2013
De erfgoed- en broedplaatsen kaart 2013 is een nieuw produkt van Lukey Kwadraat. De kaart is samengesteld door uit een reeks bronnen die gebouwen en complexen te selecteren die tot het cultureel en industrieel erfgoed van Nederland kunnen worden gerekend en bovendien zijn herbestemd. De bekende NDSM werf in Amsterdam-Noord is een goed voorbeeld van een dergelijk complex. In de hallen van deze oude scheepswerf zijn nu ateliers gebouwd waar creatieve ondernemers aan het werk zijn.

Er is een reeks kenmerken aan de objecten en complexen toegevoegd (onder voorwaarde dat ze bekend zijn). Een paar voorbeelden: naam object, transformatiejaar, monumentenstatus, herbestemming (status), culturele broedplaats (status), industrieel erfgoed (status), NAW gegevens, X en Y coordinaten.

De bronnen die momenteel gebruikt worden om de kaart samen te stellen zijn:
– BOEI – industrieel erfgoed,
– Bureau broedplaatsen van de gemeente Amsterdam,
– Projectenbank Cultuurhistorie (categorie herbestemming),
– Kennis en projectenbank Herbestemming (categorieën industrieel erfgoed, religieus erfgoed, agrarisch erfgoed, kantoren, militair erfgoed, openbare gebouwen, scholen en zorgcomplexen)
– Nationaal Programma Herbestemming,
– Werelderfgoedlijst,
– Oude kaart van Nederland (hoofdrapport)
– Codum,
– GNR8,
– eigen materiaal Lukey Kwadraat.

Voor de samenstelling van de erfgoedkaart 2013 is het aantal gebruikte bronnen aanzienlijk uitgebreid. In de toekomst zullen steeds meer bronnen worden toegevoegd waardoor de kaart steeds completer gemaakt kan worden. De kaart wordt geleverd in shape formaat. Dit formaat is in ieder modern GIS pakket te gebruiken. Naast het shapebestand wordt een excel bestand geleverd waarin per object de belangrijkste kenmerken worden weergegeven. Stuur voor meer informatie een mail.

De supermarkt database van Nederland
De supermarkt database van Nederland is eveneens een nieuw produkt. De database bevat informatie over de Nederlandse supermarkten. In de database zijn (indien beschikbaar) opgenomen: locatie (x en y coordinaten), ketennaam, winkeloppervlakte, NAW gegevens. De database wordt samen met een shapefile geleverd.  De supermarktdatabase wordt regelmatig van de meest actuele gegevens voorzien.Stuur voor meer informatie een mail.