LinkedInTwitter

Training onderzoeksvaardigheden in Sierra Leone

In september 2015 heeft Lukey Kwadraat een training in onderzoeksvaardigheden verzorgd voor The Coalition Factory. De training is gegeven aan ontwikkelingsorganisaties die deelnemen in het “Evidence Based Lobby and Advocacy on land use issues” project in het West-Afrikaanse Sierra Leone. De training volgende op een aantal eerdere trainingen waarbij de nadruk lag op het ontwikkelen van vaardigheden in het werken met Geografische Informatie Systemen.

De lokale ontwikkelingsorganisaties gebruiken hun GIS- en onderzoeksvaardigheden in projecten waarbij issues rondom land gebruik in Sierra Leone worden geadresseerd. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om lokale communities die door de komst van een palmolie plantage geen toegang tot hun landbouwgronden meer hebben. In een ander project werkt een organisatie aan het in kaart brengen van de invloed van de zeespiegelstijging (door klimaat verandering) op lokale gemeenschappen.

De training in onderzoeksvaardigheden vond in de eerste helft van september 2015 plaats in Bo, Sierra Leone.