LinkedInTwitter

De werkelijke grootte van Afrika

Hoe groot is Afrika eigenlijk? Net zoiets als Europa of Noord-Amerika? In “The true size of Africa” kunt u lezen hoe groot het continent werkelijk is. De kans is groot dat u dacht dat Afrika, in vergelijking met andere continenten en landen, een heel stuk kleiner zou zijn. Europa is vergeleken met Afrika maar een klein continent en ook de Verenigde Staten en China verdwijnen wanneer ze op de kaart van Afrika worden ingetekend.
Het beeld dat we van Afrika hebben, wordt bepaald door kaartmakers en die kiezen soms kaartprojecties waarbij de grootte van Afrika wordt onderschat, en die van andere landen wordt overschat. Napoleon klaagde lang geleden al over Franse cartografen: ze kostten hem meer land dan de oorlogen deden.

Lees meer hierover in het artikel “The true size of Africa” afkomstig uit “The Economist”.
 
africa