LinkedInTwitter

Supermarkt kaart 2015 beschikbaar

Lukey Kwadraat heeft in 2011 de eerste supermarktkaart voor Nederland gemaakt. Deze kaart, geschikt voor gebruik in Geografische Informatie Systemen, is nu opnieuw uitgebracht. De supermarkten in Nederland zijn bij de jongste actualisatie nogmaals in kaart gebracht. De recentste opname is daarmee van februari 2015.

In totaal zijn bij de jongste inventarisatie 26 supermarktformules meegenomen. Naast de adresgegevens zijn de coordinaten, de supermarktformule en en het segment waarbinnen de supermarkt zich bevindt, geregistreerd. Ook zijn de oppervlaktes volgens het BAG, waar mogelijk, in de supermarkt database opgenomen.

Doordat de supermarktkaart ook in 2011 is samengesteld is bekend of een supermarkt in 2011 al aanwezig was en tot welke formule de winkel toentertijd behoorde. Gezien de snelle veranderingen in de retailbranche waarbij formules elkaar in hoog tempo hebben overgenomen, is daarmee een waardevol nieuw item aan het bestand toegevoegd. De supermarktkaart van 2011 is ook in de GIS mapviewer te bekijken.

De supermarktkaart 2015 is beschikbaar als shapefile. Ook kan een excelsheet met de kenmerken van de diverse supermarkten worden aangeleverd. Wilt u meer weten over de supermarktkaart 2015, stuur dan een mailtje. Met het beschikbaar komen van de supermarktkaart 2015 is de shapefile van 2011 op aanvraag gratis beschikbaar gemaakt.

In de twee kaartbeelden hieronder ziet u de supermarkten in Amsterdam-West afgebeeld naar segment en naar formule. Deze kaarten zijn vanzelfsprekend voor heel Nederland beschikbaar.

LK Supers naar formule Amsterdam West 2015

 

LK Supers naar segment Amsterdam West 2015